1x2 betsson

Det vanliga stryktipset har fått konkurrens av en ny produkt från Betsson som kallas Ettkrysstvå, och har absolut vissa likheter med stryktipset då man även hos Betsson ska tippa hemmavinst, oavgjort eller bortavinst. Sedan 1934 har stryktipset funnits med i svenska spelares medvetande och var under de första årtiondena den helt dominerande, legala, spelformen. I början sköttes det av Tipstjänst men senare kom statligt ägda Svenska Spel att sköta stryktipset.

Många har spelat på stryktipset

De allra flesta har nog någon gång kommit i kontakt med stryktipsen och många har under en period också tippat. Även om några få har blivit miljonärer på stryktipset är det många fler som har vunnit småpengar eller inte alls. Det är nog ett antal som har tröttnat helt enkelt. Är du en av dem som har tröttnat kanske Ettkrysstvå kan vara något för dig, du vet ju redan hur det fungerar, men med Ettkrysstvå är chanserna att vinna lite mer pengar större.

Högre vinster med Ettkrysstvå

Betssons variant av stryktipset har funnits en tid på marknaden och intresset ökar för varje vecka. Stryktipset har inte utvecklats nämnvärt under åren, den största förändringen var att antalet matcher som skulle tippas ändrades från 12 till 13, vilket gjorde det svårare att få alla rätt. Det är stor skillnad på utdelningen mellan de två tipsvarianterna. Svenska Spel har i uppgift att stötta idrottsrörelsen med sin vinst och nöjer sig med att dela ut 65% av spelade pengar i vinst. Betssons Ettkrysstvå har en utdelning på betydligt mer, nämligen 85%.

Större vinstchanser med Ettkrysstvå

Då du spelar Ettkrysstvå kan du lugnt räkna med vinst även om du inte prickar in alla 13 matcherna. Du vinner med 10, 11 eller 12 rätt också. Till skillnad från Stryktipset, som räknar fram vinsten enligt ett poolsystem, har matcherna på Ettkrysstvå ett oddssystem i botten för att beräkna vinsterna. Det betyder att du i förväg kan räkna ut vad en eventuell vinst är värd. Fortfarande gäller det att ha 13 rätt enligt devisen "13 rätt är respekt" men du kan alltså även få en slant på 10 rätt.

Litar du på experterna?

Det är inte lätt att välja då man tippar, ska du lita på kvällstidningarnas bilagor som är fyllda av experttips eller kör du på magkänslan. Hos Betsson finns ett tredje alternativ som är riktigt roligt. Om du tittar in under fliken "Så tippar folket" får du en sammanställning av hur de som redan tippat har valt. En annan flik heter "Oddsvy" och visar hur oddsen är för olika utfall i kommande matcher. Vill du ha ytterligare hjälp kan du använda dig av "Smart spel" som är en funktion där en dator räknar ut en rad åt dig beräknad på odds och andras tippande, du ska bara tala om hur många rader du vill tippa.