Om man vill spela på odds så kan man göra detta på många olika sätt. Det som idag är allra vanligast är att man gör detta via ett online kasino. Man registrerar sig då på den sida som man tycker passar bäst utifrån vilka krav man än har (priser på spel, spelutbud, service med mera). Man gör sedan en insättning med pengar på sajten som man använder för att göra sina satsningar på odds eller andra hasardspel. Vilken spelklient man ska använda sig av brukar för många vara en stor fråga att klura ut. Därför finns det idag många mycket bra guider på nätet som kan göra ditt val lite enklare och som ger dig allt från de bästa bonusarna till de högsta jackpotterna.

Vad man ska satsa sina pengar på bestämmer man helt själv. Det allra vanligaste att spela på odds för är inom olika sporter. Fotboll och trav är de sporter som har en stor popularitet i Sverige och fotboll är även det spel som du kan hitta på de flesta spelsajterna.
Inom fotboll gäller det oftast att pricka in vem som kommer att vinna en match, en turnering eller liknande. Liknande är det även inom andra sporter. Ibland kan det i och med större mästerskap förekomma andra odds på t.ex vem som gör mest mål eller vilka lag som kommer ta sig vidare till slutspel.

Spel på trav har ATG, det statliga bolaget Aktiebolaget Trav och Galopp, monopol på och du kan därför bara spela på trav via dem. Detta kan du göra både på deras hemsida och via deras ombud som du kan hitta runt om i landet.

Självklart behöver du inte bara satsa dina pengar på hur många mål Zlatan gör i nästa match eller om Carolina Klüft vinner guld i friidrotts-VM eller ej. Det finns även odds på mer vardagliga ting. Ett odds som återkommer i stort sätt varje år är frågan om var i Sverige den första snön kommer att falla. Detta är ett roligt odds som de flesta kan vara med och satsa pengar på eftersom man inte behöver en massa förkunskaper för att kunna vara med.

I och med att det går en hel del tv-program som går ut på att någon kommer gå segrande ur programmet så finns det självklart även odds på detta. Vem som vinner Melodifestivalen, Idol eller Robinsson är bara några av dessa odds.