När du besöker ett casino så kan du utöver att spela på vanliga odds komma i kontakt med en mängd andra spel där odds och vadslagning har en stor betydelse. Här kan du läsa lite mer om några av dessa.

Roulett
Spelet roulette går ut på att gissa vilken siffra mellan 1 och 37 som kommer att bli det vinnande. Utöver dessa nummer finns även fält med siffran 0 på hjulet, som är det fält ingen vill ska bli det vinnande. Hjulet snurrar och all spelare lägger sina bud. efter det släpps en liten kula ner i hjulet och det är den som avgör vem som vinner. Där kulan stannar, blir det vinnande numret. Här gäller det ju alltså att tro på sin siffra och samtidigt veta om oddsen att just din siffra dyker upp.

Craps
Att spela med tärningar är ett spel som kräver tur, men som även innehåller en hel del odds. Oddsen att en viss summa kommer att dyka upp skiljer sig ganska rejält, vilket många kanske inte tror. Att få upp summan 7 av två tärningar har nämligen ett högre odds än summan 3 till exempel. Detta är för att man kan få fram summan sju med hjälp av en mängd olika kombinationer av tärningarna. Utöver att gissa på den totala summan så kan man i craps satsa pengar på andra utfall, såsom att tärningarna kommer visa samma summa. Detta kanske inte händer lika ofta, men när det väl gör det så ger detta en högre vinst.