Det finns mycket att välja när det kommer till odds. Du kan satsa på sport, trav, snön eller melodifestivalen. Något som oavsett genre är densamma är termerna som används i betting sammanhang.

Asian Handicap(AH)
Asiatiskt handikapp är ett begrepp som kommer från asien. Det är ett handikapp som läggs på en händelse för att se till att det endast har en möjlig vinst eller förlust ? alltså ingenting däremellan. Du har aldrig 23,3% chans att vinna något, med asian handicap finns bara 50/50 chans. I en match mellan två lag finns ofta resultaten vinst, oavgjort eller förlust, med asian handicap finns alltså endast vinst eller förlust.

Head- To- Head(H2H)
Termen för två utvalda alternativ. I Melodifestivalen kan två deltagare väljas ut till de två alternativen att satsa på. Om de vinner, förlorar eller hur många röster de kommer få av det svenska folket. Det förekommer ofta under sportevenemang där spelare plockas ut och man får satsa på vem som blir matchens spelare.

Bookmarker
Personen som tar hand om vad och satsningar kalls för Bookmarker. Det kan vara en byrå eller en person. Vanligt är att bookmarkers endast har hand om sportevenemang, men i Sverige är en bookmarker någon som har hand om alla vadslagningsgenres och former.

Return of Investment(ROI)
För att enkelt benämna vinsten på det man satsat använder man sig av ROI. När man talar om ROI använder man procent. Har man en ROI på 25% får man 125 kronor tillbaka på varje hundralapp man satsat. Ett vanligt användningsområde av ROI är för att jämföra vinstmöjligheten av olika spel.

Insatstak
Insatstaket är det som avgör hur mycket du får satsa på ett vad. Den som bestämmer hur högt insatstaket får vara är en bookmarker. Anledningar till insatstak är många, men det kan vara att en bookmarker inte vill hantera en alltför stor summa pengar eller att den har skyldighet att lägga ett tak så att spelandet minskar.

Units
Många väljer att använda begreppet units istället för kronor/dollar/pund/euro. Alla har en personlig storlek på sin unit/enhet. Någon som väljer en defensiv spelstil kan välja att en unit är 1 krona medan någon annan har en unit på 10 euro.